جاروبرقی یکی از لوازم پرکاربرد همه خانهها است، اما هر چیزی را نمیتوان با آن جارو کرد؛ زیرا ممکن است به دستگاه آسیب برسد. در این مقاله به بررسی زبالههایی که نباید با جاروبرقی جارو شوند و روشهای تمیز کردن جاروبرقی میپردازیم.
مواردی که نباید با جاروبرقی جارو شوند
پنج مورد از چیزهایی که نباید با جاروبرقی جارو شوند عبارتاند از:
۱- خردههای شیشه
خردههای شیشه به خصوص اگر بزرگ باشند، برای جاروبرقی خطرناک هستند؛ زیرا ممکن است کیسه جارو را سوراخ کنند یا لوله جاروبرقی را خراش دهند. بنابراین برای جارو کردن خرده شیشهها بهتر است که از جارودستی استفاده کنید.
۲- گرد و غبارهای خیلی ریز
معمولا در خانههای تازه بازسازی شده باقیماندههای سمبادهزنی یا موارد دیگر باقی میماند. برای جارو کردن این ذرات نباید از جاروبرقی استفاده کنید؛ زیرا گرد و غبارهای خیلی ریز، فیلتر یا کیسه جارو را مسدود میکنند و باعث میشوند جاروبرقی خاک را دوباره به هوا برگرداند. برای جارو کردن این ذرات بهتر است از جاروبرقیهای با استقامت بیشتر که لولهها و مخزن بزرگی دارند استفاده کنید. برخلاف گرد و غبارهای خیلی ریز، اگر تکههای کوچک شن روی زمین باشند، میتوانید آنها را به وسیله جاروبرقی جارو کنید.
۳- اشیا مرطوب
طراحی جاروبرقی طوری است که برای جارو کردن اشیا مرطوب مناسب نیست. برای جارو کردن اشیا مرطوب مانند حبوبات خیس، غذای مرطوب سگ یا مقداری از غذای ریختهشده روی زمین از جاروبرقی دوکاره که مخصوص جارو کردن اشیا خشک و مرطوب هستند استفاده کنید.
۴- خاکستر شومینه
خاکسترهای شومینه ذرات بسیار ریزی هستند و حرارت را در خود نگه میدارند؛ بنابراین آنها را نمیتوان با استفاده از جاروبرقی معمولی جارو کرد. برای جارو کردن این خاکسترها حداقل ۴ روز فرصت دهید تا خنک شوند، سپس از جاروبرقی دوکاره که برای اشیا مرطوب و خشک طراحی شدند استفاده کنید.
۵- اشیا خیلی ریز
ممکن است زمانی که اشیا خیلی ریز مانند سکه، گیره کاغذ و… را روی زمین میبینید، برای راحتی کار بخواهید آنها را با جاروبرقی جارو کنید؛ اما این وسایل ممکن است داخل برس چرخنده جاروبرقی گیر کنند یا تکههای پلاستیکی داخل آن را بشکنند.
با رعایت برخی نکات ایمنی هنگام استفاده از وسایل برقی از خطر برقگرفتگی جلوگیری کنید.
راهکارهای جلوگیری از برقگرفتگی هنگام استفاده از جاروبرقی
برقگرفتگی یکی از حوادث خانگی است. رعایت برخی نکات ایمنی هنگام استفاده از وسایل برقی از خطر برقگرفتگی جلوگیری میکند. برخی نکات ایمنی که هنگام استفاده از جاروبرقی باید رعایت کنید، عبارتاند از:
۱- قبل از استفاده از جاروبرقی سیم آن را چک کنید تا سالم باشد. از سالم بودن روکش سیم اطمینان حاصل کنید و بررسی کنید که جایی از سیم پاره یا له نشده باشد.
۲- جاروبرقی را به طور مداوم و بیشتر از ۲۰ دقیقه استفاده نکنید و پس از این مدت جاروبرقی را به مدت ۱۵ خاموش کنید تا خنک شود؛ سپس دوباره آن را روشن کنید.
۳- اجسام سنگین را روی جاروبرقی قرار ندهید؛ زیرا به موتور آن فشار وارد میکنند و باعث شکسته شدن بدنه آن میشوند.
۴- زمانی که میخواهید جاروبرقی را از یک اتاق به اتاق دیگر انتقال دهید، به جای اینکه آن را بکشید، آن را از دسته بلند کنید. همچنین کشیدن جاروبرقی باعث میشود بعضی از قسمتهای لوله آن پاره شود.
۵- به جای پاکت اصلی جارو از کیسههای پلاستیکی استفاده نکنید.
۶- زبالههای مرطوب را با جاروبرقی معمولی جارو نکنید.
۷- زمانی که میخواهید جاروبرقی را تمیز کنید آن را از برق بکشید و اگر متوجه شدید که جاروبرقی صدای غیرعادی دارد حتما به نمایندگی آن اطلاع دهید.
همچنین بخوانید: «بررسی جاروبرقی مینل مدل MVC 2400»
تمیز کردن جاروبرقی
جاروبرقی یکی از لوازم پرمصرف خانگی است که به مرور زمان بوی نامطبوعی میگیرد و کارایی آن کم میشود؛ به همین علت تمیز کردن آن اهمیت زیادی دارد. برخی نکاتی که برای تمیز کردن جاروبرقی باید به آنها توجه کنید عبارتاند از:
۱- وسایل جانبی جاروبرقی مانند لوله و اتصالات آن را با یک ماده ضدعفونیکننده ملایم و ضد بو تمیز کنید.
۲- پرز، مو و چیزهای کوچکی را که به غلتک جاروبرقی میچسبند با چاقو یا قیچی تمیز کنید. ابتدا برس را جدا کرده و آن را تمیز کنید؛ سپس یاتاقان و کلاهکهای رول را تمیز یا تعویض کنید.
۳- کیسه جاروبرقی و فیلتر آن را بیرون آورید؛ سپس گرد و غبار داخل آن را با یک پارچه تمیز و مرطوب تمیز کنید. اگر داخل جاروبرقی بوی کپک میداد، چند روز آن را باز بگذارید یا از صابونهای معطر برای رفع بوی بد آن استفاده کنید.
۴- اگر پاکت جاروبرقی کاغذی است، آن را دور بریزید؛ اما اگر پارچهای است میتوانید زبالههای داخل آن را خارج کرده و آن را تمیز کنید. توجه داشته باشید که کیسه جاروبرقی به طور کامل پر نشود و همیشه قبل از پر شدن کامل آن را تعویض کنید.
۵- اگر فیلتر جاروبرقی قابل شستوشو است، آن را بشویید و برای شستوشو آن به دستورالعملهای استفاده از دستگاه مراجعه کنید. معمولا فیلترها را در آب گرم و صابون خیس میکنند، سپس آنها را در هوای آزاد قرار میدهند تا خشک شوند.
۶- برای از بین بردن بوی کپک داخل جاروبرقی میتوانید از صابونهای معطر، دانههای عطری مخصوص حمام و بوگیرهای مناسب که به صورت کیسهای یا عطری در بازار موجودند استفاده کنید. علاوه بر آنها میتوانید از مواد معطر خانگی مانند سوزن کاج، دارچین و میخک برای رفع بو استفاده کنید. این مواد معطر را درون یک کیسه بگذارید و داخل جاروبرقی قرار دهید؛ این کار باعث میشود که بوی خوش عطر وارد فضای خانه میشود و هوای اتاق را تازه میکند. در انتها تمام لوازم جانبی جاروبرقی مانند لوله، شلنگ و اتصالات را بعد از خشک شدن در جای مخصوص خود قرار دهید.
جاروبرقی برای نظافت قسمتهای مختلف درجه مکش متفاوتی دارد؛ بهتر است برای قسمتهای مختلف خانه از درجههای مختلف آن استفاده کنید.
نتیجهگیری
در این مقاله به بررسی زبالههایی که نباید به وسیله جاروبرقی جارو شوند؛ نکاتی که رعایت کردن آنها از برقگرفتگی جلوگیری میکند و نکاتی که به نظافت جاروبرقی کمک میکنند پرداختیم. رعایت این نکات باعث افزایش طول عمر جاروبرقی و بهبود عملکرد آن میشود. جارو کردن هر زباله به وسیله جاروبرقی ممکن است در طولانی مدت باعث خراب شدن آن شود؛ بنابراین نباید هر زبالهای را با جاروبرقی جارو کرد.
به این نکته توجه داشته باشید که جاروبرقی برای نظافت قسمتهای مختلف درجه مکش متفاوتی دارد؛ بهتر است برای قسمتهای مختلف خانه از درجههای مختلف آن استفاده کنید. برای مثال برای جارو کردن فرش از درجه مخصوص فرش و برای جارو کردن مبل نیز از درجه مخصوص مبل استفاده کنید.
همچنین بخوانید: «راهنمای خرید جاروبرقی»