امروزه با پیشرفته شدن تکنولوژی، ماشینی شدن کارها و کمبود وقت، نیاز ما به لوازم برقی خانگی که در گذشته کاربرد زیادی نداشتهاند بیشتر شده است. همه ما وقتی میخواهیم محصولاتی مانند لوازم برقی خانگی را خریداری کنیم و هزینه زیادی برای آن بپردازیم، انتظار داریم تمام مشخصات و کارایی آن را بدانیم؛ قیمت آن را با محصولات مشابه بررسی کنیم و مطمئن شویم که این محصول نیازهای مورد نظر ما را برآورده میسازد.
اگر میخواهید لوازم برقی خانگی بخرید، باید به مواردی مانند میزان برق مصرفی آن دقت کنید و چک کنید که برچسب مصرف A داشته باشد. همچنین میزان وات دستگاه نیز مهم است؛ سعی کنید دستگاهی خریداری کنید که قدرت آن ۱۰۰۰ تا ۱۵۰۰ وات باشد. قبل از خرید وسایل برقی، فضای آشپزخانه را بررسی نمایید و مکان مناسبی برای قرار دادن دستگاه در نظر بگیرید؛ همچنین با توجه به طرحها و رنگهای مختلف محصول، میتوانید آنها را با دکور آشپزخانه ست کنید. در این مطلب نکاتی را بررسی میکنیم که در خرید آون توستر به شما کمک میکند.
آون توستر و کارکردهای آن
توستر، یکی از لوازم پرکاربرد آشپزخانه است. دو نوع توستر آون و ساده وجود دارد. کاربرد توستر ساده، فقط گرم کردن و برشته کردن نان است؛ اما آون توستر علاوه بر گرم کردن نانهای فریز شده و تست کردن نان، کاربردهای دیگری مانند گرم کردن پیتزا و غذا، سرخ کردن برخی مواد غذایی، کباب کردن جوجه، بریان کردن، آب کردن برخی مواد غذایی منجمد و پختن کیک نیز دارد.
نوع دیگری از آون توسترها هستند که به همراه چایساز و نیمروپز تولید میشوند؛ این دستگاهها خیلی کاربرد ندارند و برای فضاهای کوچک مناسب هستند. توجه داشته باشید که دستگاههای چندکاره قدرت کافی ندارند و کارایی آنها کاهش مییابد، زیرا قدرت آنها برای کارهای مختلف پخش میشود؛ پس برای خرید به دنبال دستگاه فانتزی نباشید.
کارکرد آون توستر به کمک المنتهای گرمایی است. برخی از آون توسترها مجهز به فن هستند که باعث میشود حرارت، داخل محفظه جریان پیدا کند. اکثر آون توسترها دربهای شیشهای دارند تا آشپز بتوانیم تمام مراحل پختوپز را مشاهده کنیم.
اکثر آون توسترها انتخابگرهای چرخشی دارند که برای تنظیم دما، زمان و نوع پخت به ما کمک میکنند. گنجایش آنها نیز بسته به میزان کیفیت و قیمت آنها متفاوت است.
به علت ریختن خردههای نان در دستگاه، یک سینی داخل دستگاه قرار گرفته است که باعث میشود تمیز کردن آن بسیار آسان شود. فقط کافی است، سینی آن را درآورید و شستوشو دهید. فقط به این نکته توجه کنید که هنگام شستوشو روی آن خط نیفتد و دستگاه نیز در برق نباشد.
مزایا و معایب آون توستر
آون توستر نیز مانند وسیلههای دیگر دارای مزایا و معایبی است که بهتر است قبل از خرید محصول آنها را بدانید.
مزایای این دستگاه شامل موارد زیر است:
۱- آون توسترها به دلیل اینکه با المنتهای حرارتی کار میکنند، بیخطر هستند و میتوانید حین پخت درب آن را باز کنید و وضعیت پخت غذا را چک کنید.
۲- در ساخت آون توستر، به علت به کار بردن درب شیشهای و نور مناسب، میتوانید به راحتی مراحل پخت غذا را مشاهده کنید.
۳- این دستگاه تنظیمات مختلفی دارد و شما میتوانید بسته به نوع غذایی که درست میکنید، انتخاب کنید که حرارت از المنتهای بالایی، پایینی یا هردو به غذا برخورد کند.
۴- دستگاه تایمر دارد و بعد از تمام شدن فرآیند پخت،به شما هشدار میدهد.
۵- سرعت آون توسترها نسبت به فرهای گازی برای گرم کردن غذا و تست کردن نان، بیشتر است و در زمان کمتری این کار را انجام میدهد.
۶- آون توستر اندازه کوچکی دارد و نسبت به فرهای گازی انرژی کمتری مصرف میکند.
۷- به علت اندازه کوچکی که دارد، به آسانی تمیز میشود.
۸- هنگام خرید چک کنید که دستگاه پایه داشته باشد؛ زیرا اگر دستگاه به کف کابینت بچسبد، در صورت نشت آب ممکن است باعث برقگرفتگی شود.
۹- در فرهای گازی هنگام پختوپز گازهای مضر ایجاد میشود و این گازها روی غذا مینشیند؛ اما در آون توستر این گازها وجود ندارد.
معایب این دستگاه شامل موارد زیر است:
۱- مصرف برق بالایی دارد؛ به همین علت زمانی که حس کردید غذا پخته شده است آن را خاموش کنید، زیرا با باقیمانده حرارتی که در محفظه است فرآیند پخت کامل میشود و با این کار مقدار زیادی در مصرف برق صرفهجویی میکنید.
۲- به علت ضخامت کم بدنه دستگاه، هنگام فرآیند پخت دیواره آن بسیار گرم میشود و این موضوع کمی خطرناک است.
معرفی انواع مارکهای آون توستر و قیمت
برای خرید یک محصول فقط به ظاهر آن توجه نکنید. محصول را با توجه به انتظاراتی که از آن دارید و کیفیت و قیمت آن بسنجید. برای مثال اگرمیخواهید از دستگاه فقط برای گرم کردن و تست کردن نان استفاده کنید، آون توسترهای کوچک برای شما مناسبتر هستند.
هر مقدار که برای خرید یک کالا هزینه کنید؛ امکانات و کیفیت محصولات بیشتر میشود. در خرید آون توستر با در نظر گرفتن انتظارات خود و میزان پولی که میخواهید برای خرید آن هزینه کنید؛ میتوانید محصول ایرانی یا خارجی تهیه کنید. توجه داشته باشید محصولات ایرانی، کیفیت مطلوب، امکانات قابل قبول و قیمت مناسبتری دارند. میزان قیمت آون توستر بسته به کیفیت و امکانات آن از حدود ۳۰۰ هزار تومان تا ۳ میلیون و ۲۰۰ هزار تومان متغیر است.
انواع مارکهای آون توستر شامل پارس خزر، دلمونتی، سایا، سام، مگامکس، تولیپس، دلونگی، ساپر، مولینکس، وستا، فیر، هاردستون، سرجیو، کلورانس، زیلان، وینزو، رکسون، ایکیا و بوش است. در بین این مارکها پارس خزر، به علت کیفیت و قیمت مناسب از پرفروشترین محصولات بازار است.
در نهایت هنگام خرید حتما دقت کنید که محصول شما دارای ضمانتنامه باشد و اگر به صورت اینترنتی خرید میکنید حتما از فروشگاههای معتبر خریداری کنید. برای مطالعه نکات بیشتر در این زمینه میتوانید به مقاله «نکاتی در زمینه خرید آون توستر» مراجعه کنید.