نکات ایمنی و نگهداری از یخچال فریزر و سایدبای‌ساید

نگهداری از یخچال فریزر

اگر نکات ایمنی و نگهداری از یخچال فریزر را بدانید و آن‌ها را رعایت کنید، می‌توانید مدت طولانی‌تری از یخچال خود استفاده کنید. در این مطلب نکاتی ارائه می‌کنیم که به شما کمک می‌کند از یخچال خود بهتر نگهداری کنید.

یخچال را نباید کنار وسایل گرمایشی مانند اجاق‌گاز و آبگرمکن قرار دهید.

۱- انتخاب مکان و فاصله مناسب برای یخچال

اگر می‌خواهید یخچال سایدبای‌ساید بخرید ابتدا فکر کنید که آیا آشپزخانه شما فضای کافی برای آن دارد یا خیر. توجه داشته باشید که یخچال را نباید کنار وسایل گرمایشی مانند اجاق‌گاز و آبگرمکن قرار دهید؛ زیرا این کار به بدنه و اجزای داخلی یخچال آسیب می‌زند. یخچال باید حداقل ۲۰ سانتی‌متر از دیوار پشت خود فاصله داشته باشد. این کار باعث می‌شود هوا پشت یخچال جریان داشته باشد و از فشار آمدن به موتور و گرم شدن بیش از اندازه آن جلوگیری شود.

یخچال باید نسبت به سطح زمین تراز باشد؛ در غیر این صورت ممکن است گاز به صورت یکسان در بخش‌های مختلف یخچال فریزر پخش نشود و به برخی بخش‌ها سرمای کمتری برسد. به این نکته نیز توجه داشته باشید که اگر می‌خواهید اسباب‌کشی کنید، حدود سه ساعت زودتر یخچال را خاموش کنید.

همچنین بخوانید: «قبل از خرید یخچال و فریزر ساید بای ساید، این نکات را بدانید»

۲- عدم باز کردن بیش از حد درب یخچال

بسیاری از افراد به‌ویژه کودکان عادت کرده‌اند که درب یخچال را بیهوده باز و بسته کنند؛ این کار باعث می‌شود هر بار هوای سرد از یخچال خارج شود و به جای آن هوای گرم وارد شود در نتیجه عمر یخچال نیز کوتاه شود. قبل از اینکه بخواهید چیزی از یخچال بردارید فکر کنید، سپس درب یخچال را باز کنید.

۳- بررسی بدنه یخچال

در فاصله‌های زمانی منظم بدنه و لاستیک‌های یخچال را به خوبی بررسی کنید تا اگر مشکلی داشت به موقع آن را برطرف کنید. اگر لاستیک‌های درب یخچال شل، پوسیده یا پاره شده باشند، هوای سرد از یخچال خارج می‌شود و موتور آن آسیب می‌بیند.

اگر می‌خواهید باقی‌مانده غذا را داخل یخچال قرار دهید، ابتدا صبر کنید تا غذا کاملا سرد شود.

۴- درست قرار دادن مواد‌غذایی

اگر می‌خواهید باقی‌مانده غذا را داخل یخچال قرار دهید، ابتدا صبر کنید تا غذا کاملا سرد شود؛ زیرا غذاهای گرم باعث گرم شدن فضای داخلی یخچال و کم‌اثر شدن سرمای داخل آن می‌شوند. ظروف مختلف غذا را طوری در یخچال قرار دهید که مقداری فاصله با یکدیگر داشته باشند تا هوای سرد به خوبی داخل ظرف‌ها جریان داشته باشد.

درب یخچال را بیش از اندازه سنگین نکنید و بطری‌های مایعات زیادی در آن قرار ندهید؛ این کار به درب یخچال فشار می‌آورد و به مرور زمان باعث شل‌شدگی یا شکستگی آن می‌شود. به این نکته نیز توجه داشته باشید که درب‌های یخچال نسبت به سایر نقاط داخل آن گرم‌تر هستند؛‌ بنابراین بهتر است مواد‌غذایی را که مقاومت بیشتری نسبت به فاسد شدن دارند در آن قسمت قرار دهید.

برای نگهداری مواد‌غذایی داخل یخچال حتما از ظرف‌های در‌بسته استفاده کنید؛ زیرا برخی از مواد‌غذایی بوی زیادی دارند و به مرور باعث می‌شوند محفظه داخلی یخچال بوی نامطبوعی بگیرد. حتی ممکن است این بو از برخی قسمت‌های پلاستیکی یخچال هیچ‌گاه از بین نرود.

۵- تنظیم صحیح دمای یخچال

دمای یخچال را با توجه به فصول مختلف سال تنظیم کنید تا علاوه بر مصرف بهینه انرژی، طول عمر یخچال را نیز افزایش دهید؛ برای مثال دمای یخچال را در فصل زمستان بیشتر از فصل تابستان تنظیم کنید. دمای مناسب برای داخل یخچال حدود ۲ درجه زیر صفر و برای فریزر حدود ۱۵ الی ۱۷ درجه زیر صفر است.

۶- حفظ سرمای یخچال 

حفظ سرمای یخچال یکی از راه‌های نگهداری از یخچال فریزر شده است. زمانی که برق قطع می‌شود، تا جایی که می‌توانید درب یخچال را باز و بسته نکنید. اگر زمان طولانی برق قطع بود، با استفاده از یک لحاف یا پتو دور یخچال را بپوشانید.

نگهداری از یخچال فریزر

۷- تمیز کردن اصولی یخچال

برای تمیز کردن بدنه بیرونی یخچال حتما از دستمال‌های نرم و حوله‌ای استفاده کنید تا خط و خش روی آن نیفتد. اگر می‌خواهید با استفاده از مواد شوینده شیمیایی بدنه یخچال را تمیز کنید، از موادی استفاده کنید که در بلندمدت باعث از بین رفتن رنگ آن نشوند.

یخچال‌های امروزی به‌ویژه یخچال‌های سایدبا‌ی‌ساید برفک ندارند؛ اما باید حداقل هر ۶ ماه یک بار داخل یخچال و فریزر را تمیز کنید تا گردش هوای سرد داخل آن به خوبی انجام شود. به این نکته توجه داشته باشید که حتما قبل از تمیز کردن یخچال دو‌شاخه آن را از برق بکشید؛‌ زیرا خیس بودن دست شما و تماس مداوم آن با محفظه داخلی یخچال، ممکن است باعث برق‌گرفتگی شود. برای تمیز کردن مایعات یخ‌زده در سطح فریزر از چاقو یا سایر وسیله‌های تیز استفاده نکنید؛ زیرا ممکن است باعث سوراخ شدن لوله‌های گاز داخل یخچال و خروج گاز از آن‌ها شود.

چراغ قرمز فریزر نشان‌دهنده این است که عمل سرماسازی به خوبی انجام نمی‌شود.

۸- توجه به چراغ‌های هشدار یخچال

توجه به چراغ‌های هشدار یکی از راه‌های نگهداری از یخچال فریزر است. چراغ‌های هشدار فریزرها معمولا دارای سه رنگ سبز، قرمز و زرد هستند. چراغ سبز نشان‌دهنده برقراری جریان برق ورودی به فریزر است و چراغ قرمز نشان‌دهنده این است که عمل سرماسازی به خوبی انجام نمی‌شود که یکی از علت‌های آن می‌تواند خرابی ترموستات باشد. چراغ قرمز باید همیشه خاموش باشد تا مطمئن شویم فریزر به خوبی کار می‌کند.

زمانی که چراغ قرمز روشن شد، باید کلیدی که زیر چراغ زرد وجود دارد را فشار دهید تا اتصالات را مستقیم کند و با رساندن سرمای بیشتر به داخل یخچال، باعث خاموش شدن چراغ قرمز شود. بعد از اینکه چراغ قرمز خاموش شد، دکمه چراغ زرد را به حالت اول برگردانید.

۹- توجه به سوت کشیدن فریزر

اگر فریزر سوت می‌کشد و برودت آن کم است، با استفاده از یک چکش لاستیکی به نقاط مختلف لوله‌های رابط‌ و فیلتر ضربات آرامی وارد کنید. اگر با این کار مشکل برطرف نشد، لوله‌ها را بشویید.

نگهداری از یخچال فریزر

۱۰- رفع بوی بد یخچال

یکی از راه‌های از بین بردن بوی بد یخچال این است که مقداری زغال را نیم‌کوب کنید، آن‌ها را در پارچه‌ای بریزید و در طبقات مختلف یخچال به‌ویژه طبقات بالایی آن قرار دهید. پس از مدتی نیز زغال‌ها را از یخچال خارج کنید و آن‌ها را مقابل آفتاب قرار دهید تا دوباره قدرت بوگیری پیدا کنند. علاوه بر این کار می‌توانید جداره‌های داخل یخچال را نیز هر چند وقت یک بار با محلول جوش‌شیرین و آب تمیز کنید تا بوی بد آن‌ها از بین بروند.

همچنین بخوانید: «ترفندهایی برای تمیز کردن یخچال و جلوگیری از بوی بد آن‌»