چگونه تعمیر جاروبرقی را در خانه انجام دهیم؟

تعمیر جاروبرقی

همه جاروبرقی‌ها بعد از مدتی استفاده مشکلات کوچکی پیدا می‌کنند و به تعمیر نیاز دارند. در برخی موارد تعمیر جاروبرقی کار سختی نیست و خودتان می‌توانید آن را در خانه انجام دهید. در این مطلب نحوه عیب‌یابی و تعمیر جاروبرقی در برخی موارد رایج را بررسی می‌کنیم.

۱- تعمیر جاروبرقی با نشتی لوله

اکثر جاروبرقی‌ها خرطوم‌های پلاستیکی دارند و اکثر افراد هنگام جارو کشیدن، با کشیدن خرطوم دستگاه آن را جابه‌جا می‌کنند. همین موضوع باعث می‌شود که به مرور زمان خرطوم دچار پارگی یا فرسودگی شود. همچنین ممکن است در محلی که جاروبرقی را نگهداری می‌کنید، جسم تیزی با آن برخورد کند و سوراخ شود. این موضوع بر مکش و عملکرد دستگاه تاثیر منفی زیادی دارد. 

محل پارگی را پیدا کنید. اگر این سوراخ به ابتدا و انتهای خرطوم نزدیک است، می‌توانید با یک چاقو تیز یا کاتر آن بخش خرطوم را جدا کنید و با کوتاه کردن خرطوم این مشکل را حل کنید. البته اگر جاروبرقی شما از نوعی باشد که خرطوم به لوله جاروبرقی متصل است و جدا نمی‌شود، باید از روش دیگری استفاده کنید.

اگر پارگی خیلی زیاد است یا به صورتی که در بالا توضیح دادیم نیست، باید خرطوم جاروبرقی را عوض کنید. برای تعمیر جاروبرقی به صورت موقت می‌توانید با چسب برق محل پارگی را بپوشانید. برای این کار یک تکه چوب سفید رنگ را داخل خرطوم فنری جارو قرار دهید؛ سپس خرطوم را بکشید تا کامل باز شود و سوراخ به خوبی دیده شود. اطراف سوراخ را به خوبی تمیز کنید تا عاری از هرگونه کثیفی و گرد و غباری باشد؛ سپس با چسب برق آن قسمت را به خوبی بپوشانید.

تعمیر جاروبرقی

۲- تعمیر جاروبرقی با مکش ضعیف

شاید بعد از مدتی که از جاروبرقی خود استفاده می‌کنید، احساس کنید مکش آن ضعیف شده است و مانند گذشته عمل نمی‌کند. ضعیف شدن مکش می‌تواند دلایل مختلفی داشته باشد؛ اما تعمیر جاروبرقی در این حالت کار خیلی سختی نیست. 

در همه جاروبرقی‌ها یک موتور وجود دارد که فشار هوای درون محفظه دستگاه را کاهش می‌دهد و از این طریق یک مکش ایجاد می‌کند. در این حالت هوای بیرون تمایل دارد داخل جاروبرقی برود و در این مسیر ذرات آشغال را نیز همراه خود به داخل جاروبرقی می‌برد. مسدود شدن لوله یا خرطوم جاروبرقی، کیسه جاروبرقی، خراب شدن غلتک و تسمه برخی از دلایل ضعیف شدن مکش هستند. پس ابتدا باید این موارد را چک کنید و متوجه شوید که مشکل از کجا است. 

اگر سوراخ یا پارگی روی خرطوم جاروبرقی وجود داشته باشد، مکش جاروبرقی مختل می‌شود.

ابتدا غلتک‌ها را چک کنید و اگر مو، آشغال‌ یا ذرات دیگری به آن‌ها چسبیده‌اند، آن را تمیز کنید؛ سپس جاروبرقی را روشن کنید و مکش را چک کنید. پر شدن کیسه جاروبرقی نیز باعث ضعیف شدن مکش آن می‌شود؛ پس بهتر است که کیسه جاروبرقی را به‌طور مرتب تخلیه و تمیز کنید. کیسه برخی از جاروبرقی‌ها نیز یک‌بارمصرف است و هنگامی که پر می‌شوند باید تعویض شوند. بهتر است که ورودی کیسه جاروبرقی که به خرطوم متصل می‌شود را بررسی کنید و اگر چیزی دهانه ورودی را مسدود کرده است، آن را برطرف کنید. 

اگر سوراخ یا پارگی روی خرطوم جاروبرقی وجود داشته باشد، مکش جاروبرقی مختل می‌شود. خرطوم را با دقت بررسی کنید تا سوراخ یا پارگی را پیدا کنید. البته این کار، خیلی ساده نیست. اگر با انجام دادن کارهای بالا، مشکل برطرف نشد در مرحله آخر باید تسمه دستگاه را بررسی کنید که پاره نشده باشد یا آشغالی داخل آن گیر نکرده باشد. 

همچنین بخوانید: «نکات خرید جاروبرقی رباتیک»

۳- تعمیر جاروبرقی با بوی نامطبوع

ممکن است گاهی‌اوقات جاروبرقی شما بوی ناخوشایندی داشته باشد. زمانی که آشغال داخل لوله یا دستگاه گیر می‌کند، به مرور بوی نامطبوعی در جاروبرقی ایجاد می‌شود. برای تعمیر جاروبرقی در این حالت باید کیسه جاروبرقی را تعویض کنید یا بشویید و کامل خشک کنید. 

گاهی ممکن است بوی نامطبوع به دلیل کثیف شدن فیلتر هوا باشد.

گاهی نیز ممکن است بوی نامطبوع به دلیل کثیف شدن فیلتر هوا باشد. اگر فیلتر هوا قابل شست‌وشو است آن را بشویید؛ در غیر این صورت آن را تعویض کنید. بعد از اینکه فیلتر به صورت کامل خشک شد، آن را در جای خود قرار دهید. البته فیلترهای قابل شست‌وشو را نیز باید هر چند وقت یکبار تعویض کنید. 

قرص‌های خوش‌بوکننده مخصوص جاروبرقی وجود دارند که اگر آن‌ها را داخل کیسه قرار دهید هنگامی که جاروبرقی روشن است، بوی خوشی از آن خارج می‌شود. همچنین برخی از فیلترهای خوش‌بو‌کننده هوا با بوهای مختلف تولید می‌شوند که می‌توانید به جای فیلترهای معمولی از آن‌ها استفاده کنید. 

گاهی‌اوقات نیز ممکن است بوی نا‌مطبوع جاروبرقی به دلیل سوختن دستگاه یا قطعه‌ای از آن باشد. برخی مشکلات مانند مسدود بودن فیلترها، گیر کردن آشغال در لوله‌ها و… باعث می‌شود که فشار زیادی به موتور وارد شود و بوی سوختگی ایجاد شود. این موارد را بررسی و مشکل را رفع کنید تا موتور دستگاه نسوزد. 

تعمیر جاروبرقی

۴- تعمیر جاروبرقی با صدای زیاد 

صدای تقریبا زیاد در تمام جاروبرقی‌ها طبیعی است؛ اما اگر جاروبرقی شما نسبت به گذشته افزایش صدای زیادی داشته است، یعنی مشکلی داخل آن وجود دارد. این مشکل می‌تواند یک گرفتگی کوچک در لوله جاروبرقی یا یک مشکل بزرگ در فن یا موتور جاروبرقی باشد. 

برای تعمیر جاروبرقی در این حالت ابتدا خرطوم، غلتک و… را بررسی کنید؛ سپس اگر صدای آن به حالت قبل برنگشت، موتور و فن را چک کنید. در دفترچه راهنمای دستگاه، محل دقیق موتور و فن ذکر شده است و با باز کردن پیچ‌های بدنه می‌توانید به‌راحتی موتور را بررسی کنید.

اگر تیغه‌های فن شکسته باشند، صدای زیادی هنگام چرخش تولید می‌کنند. 

همه فن‌ها از تیغه‌هایی ساخته شده‌اند که اگر این تیغه بشکنند یا در جای خود ثابت نباشند، هنگام چرخش صدای زیادی تولید می‌کنند. فن را با دست خود بچرخانید تا مطمئن شوید که همه بخش‌های آن سالم هستند. اگر مشکل صدای زیاد از موتور جاروبرقی باشد، به احتمال زیاد باید هزینه زیادی بکنید. مشکل موتور می‌تواند در قسمت بیرینگ یا برس‌های موتور باشد که بهتر است تعمیر آن را به افراد حرفه‌ای بسپارید. 

نتیجه‌گیری

همه جاروبرقی‌ها به مرور زمان دچار مشکلاتی می‌شوند و به تعمیر نیاز دارند. در برخی از موارد، تعمیر جاروبرقی کار سختی نیست و می‌توانید در منزل انجام دهید. در این مطلب تعمیر جاروبرقی با مشکلات رایج و ساده را بررسی کردیم. با احتیاط و رعایت نکات ایمنی می‌توانید این تعمیرات را در منزل انجام دهید.

همچنین بخوانید: «بررسی جاروبرقی مینل مدل MVC 2400»