دفترچه راهنمای زودپز مولینکس

زودپز مولینکس

زودپز یکی از وسایل پرکاربرد در آشپزخانه است که سرعت آشپزی را برای شما چندین برابر می‌کند. این دستگاه به‌ویژه برای افراد شاغل که ساعت‌های کمی در منزل هستند، بسیار مناسب است؛ زیرا می‌توانند انواع غذاها را در مدت بسیار کوتاه‌تری از قابلمه بپزند. 

زودپز با برندها و در مدل‌های مختلف تولید شده است. در این مطلب دفترچه راهنمای زودپز مولینکس مدل مینت کوک (Minut Cook) را بررسی می‌کنیم تا اگر این دستگاه را دارید یا قصد دارید آن را بخرید، نحوه کار کردن با آن را یاد بگیرید. 

زودپز مولینکس مدل مینت کوک دارای ۶ برنامه پخت اتوماتیک است.

زودپز برقی مولینکس مدل مینت کوک، با قدرت ۱۰۰۰ وات و ظرفیت ۶ لیتر، دارای ۶ برنامه پخت اتوماتیک است. جنس بدنه دستگاه استیل است و یک صفحه نمایشگر روی بدنه آن قرار دارد که کلیدهای مربوط به تایمر و تنظیمات مختلف روی آن قرار دارد. عملکردهای مختلف این دستگاه عبارت‌اند از: پخت با فشار زیاد و کم (که بر زمان پخت تاثیر می‌گذارد)، سرخ کردن، آرام‌پز کردن، بخارپز کردن و گرم نگهدارنده غذا. 

نکات مهم استفاده از زودپز مولینکس

۱- زودپز مولینکس، برقی است و به هیچ عنوان نباید آن را روی اجاق گاز قرار دهید. هنگامی که دستگاه روشن است، مراقب باشید و به بدنه دستگاه دست نزنید.

۲- پخت در این دستگاه تحت فشار انجام می‌شود و باید قبل از اینکه دستگاه به مرحله فشار برسد، از بسته بودن درب زودپز مطمئن شوید. اگر درب به خوبی بسته نشود، مواد غذایی لبریز می‌شوند و خطر سوختگی را برای شما ایجاد می‌کنند. 

۳- بلافاصله بعد از اتمام کار زودپز مولینکس، به هیچ عنوان درب آن را باز نکنید. ابتدا صبر کنید تا فشار داخلی دستگاه به حالت عادی برسد؛ سپس درب را باز کنید. 

۴- وقتی زودپز در حال کار کردن است، از اطراف آن بخارهایی خارج می‌شود؛ به همین علت نباید صورت و دست خود را به آن نزدیک کنید. همچنین باید مراقب فرزندان خود باشید که به زودپز دست نزنند. اگر مقدار این بخار از حالت طبیعی بیشتر شد، به سرعت سیم برق را از پریز جدا کنید و با نمایندگی دستگاه تماس بگیرید.

۵- دستگاه را بدون وجود مایعات روشن نکنید و برای اینکه سطح داخلی آن آسیب نبیند، حتما از قاشق چوبی یا پلاستیکی استفاده کنید. هیچ‌گاه به سرپوش دستگاه هنگام پخت غذا دست نزنید.

زودپز مولینکس

۶- همیشه مواد غذایی و مایعات را داخل دیگ بخارپز بریزید و به هیچ عنوان  مواد غذایی را به‌صورت مستقیم داخل دستگاه نریزید. 

۷- نباید بیش از دو‌سوم دستگاه را از مواد غذایی پر کنید. همچنین مقدار مواد غذایی مانند برنج و سیب‌زمینی که بعد از پخت حجیم می‌شوند، نباید بیشتر از  یک‌دوم دستگاه باشند.  

اگر زنگ خطر دستگاه بیش از یک دقیقه روشن بود، از دستگاه استفاده نکنید.

۸- بعد از پخت مواد غذایی با بافت ضخیم مانند نخود، ریواس و… دستگاه را به آرامی تکان دهید و بعد درب را باز کنید تا مواد غذایی به بیرون پرتاب نشوند. 

۹- اگر زنگ خطر دستگاه بیش از یک دقیقه روشن بود، از دستگاه استفاده نکنید.

۱۰- هنگام استفاده از دستگاه برای اولین بار، ایجاد بوی خفیف و چکیدن از نمایشگر سطح فشار و واشر درزگیر، طبیعی است. 

همچنین بخوانید: «دفترچه راهنما یخچال فریزر سامسونگ»

تمیز کردن زودپز مولینکس

بهتر است که بعد از هر بار استفاده از زودپز، آن را تمیز کنید؛ اما برای این کار باید اول از همه، سیم دستگاه را از پریز برق خارج کنید. به هیچ عنوان نباید کل دستگاه را زیر شیر آب بگیرید. فقط می‌توانید دیگ پخت و سایر لوازم جانبی را که قابل شست‌وشو هستند با آب بشویید یا داخل ماشین ظرفشویی قرار دهید. 

برای شست‌وشو دیگ و وسایل دیگر، از اسکاچ یا فرچه‌های زبر استفاده نکنید تا خراشی روی آن‌ها ایجاد نشود و پوشش نچسب از بین نرود. واشر دور درب دستگاه را می‌توانید به خوبی شست‌وشو دهید. برای خارج کردن واشر، باید دکمه روی سرپوش را فشار دهید و واشر را خارج کنید. 

برای تمیز کردن سوپاپ شناور، آن را به آرامی حرکت دهید و زائده‌های غذا را از روی سوپاپ و واشر درزگیر جدا کنید. دقت داشته باشید که باید هر ۲ سال یکبار، واشر درزگیر را تعویض کنید. 

زودپز مولینکس

صفحه نمایشگر زودپز مولینکس

برای پخت غذا ابتدا باید دیگ پخت را داخل زودپز قرار دهید. اگر می‌خواهید از عملکرد بخارپز استفاده کنید، سبد بخارپز را داخل دیگ قرار دهید. برای بستن درب دستگاه باید علامت سبز رنگ روی درب را مقابل جایگاه مشخص شده قرار دهید و با کمی چرخش، آن را قفل کنید. 

برای انتخاب عملکرد مورد‌نظر خود باید دکمه Menu را فشار دهید تا حالت‌های مختلف نمایش داده شوند. عملکردهای مختلف عبارت‌اند از:

۱- عملکرد Low Pressure

در این حالت می‌توانید مواد غذایی را با فشار و سرعت کم و در مدت زمان طولانی بپزید؛ در واقع این عملکرد همان آرام‌پز کردن غذا است. در این روش، ویتامین‌های بیشتری داخل غذا باقی می‌ماند و برای پخت ماهی و سبزیجات بسیار عالی است. زمانی که دستگاه روی این حالت است، باید درب دستگاه همیشه بسته باشد. 

۲- عملکرد High Pressure

در این حالت، غذا با فشار و سرعت زیادی پخته می‌شود؛ در نتیجه زمان پخت بسیار کوتاه می‌شود. امکان پخت سریع، برای گوشت قرمز، مرغ و غذاهای منجمد بسیار عالی است. در این حالت نیز باید درب دستگاه همواره بسته باشد. 

۳- عملکرد Saute

این عملکرد برای سرخ کردن مواد غذایی داخل روغن است. از این حالت می‌توانید برای نرم کردن غذا قبل از پخت استفاده کنید. این عملکرد برای مواد غذایی با چربی کم مانند پنیر، قارچ، سیب‌زمینی، میوه و سبزیجات خرد‌شده بسیار مناسب است. حرارت دستگاه در این حالت ۱۴۰ درجه سانتی‌گراد است و باید سرپوش را هنگام پخت باز نگه دارید. 

 عملکرد Keep Warm بعد اتمام زمان پخت غذا، به صورت اتوماتیک فعال می‌شود و تا ۱۲ ساعت غذا را گرم نگه می‌دارد.

۴- عملکرد Keep Warm

این عملکرد بعد اتمام زمان پخت غذا، به صورت اتوماتیک فعال می‌شود و تا ۱۲ ساعت غذا را گرم نگه می‌دارد؛ اما استفاده از این عملکرد، بیش از یک ساعت توصیه نمی‌شود. ممکن است برخی از غذاها اگر مدت زمان طولانی در این حالت باشند، بافت خود را از دست بدهند. 

۵- عملکرد Browning

این عملکرد برای برشته کردن و تفت دادن مواد غذایی در مقدار کمی روغن، پیش از پخت اصلی است. برای پخت غذای اصلی، ممکن است لازم باشد ابتدا موادی مانند پیاز و گوشت را تفت دهید و بعد مواد اصلی را به آن اضافه کنید. حرارت در این حالت ۱۸۰ درجه سانتی‌گراد است و باید سرپوش را هنگام پخت باز نگه دارید. 

۶- عملکرد Simmer

از این عملکرد برای بخارپز کردن مواد غذایی استفاده می‌شود که باید در این حالت سبد بخارپز را داخل دیگ قرار دهید و سرپوش را باز بگذارید. در این حالت پخت با حرارت کم انجام می‌شود و معمولا برای اضافه کردن مواد در پایان پخت یا اتمام پخت استفاده می‌شود. 

دکمه Time نیز روی صفحه نمایشگر وجود دارد که به وسیله آن می‌توانید مدت زمان روشن بودن دستگاه در حالت‌های پخت با فشار بالا و پایین را انتخاب کنید. 

همچنین بخوانید: «در خرید غذاساز باید به چه نکاتی توجه کنیم؟»