با این 5 ترفند، آشپزخانه خود را برق بیندازید

تمیز کردن آشپزخانه

آشپزخانه بخش مهمی در همه خانه‌هاست که تمیزی و آراستگی آن تاثیر زیادی بر آراستگی خانه دارد. در این مطلب برخی از نکات تمیز کردن وسایل مهمی در آشپزخانه مانند گاز، ماشین ظرف‌شویی و… را بررسی می‌کنیم. 

تمیز کردن گاز

پختن غذا به خصوص غذاهایی که نیاز به سرخ کردن دارند به مقدار زیادی گاز را چرب و کثیف می‌کنند. برای اینکه بتوانید این چربی‌ها و کثیفی‌ها را به راحتی تمیز کنید بهتر است که بعد از هر بار آشپزی، ۱۰ دقیقه از زمان خود را به تمیز کردن گاز اختصاص دهید. اگر نمی‌توانید هر روز آن را تمیز کنید، لازم است حداقل هفته‌ای یک بار آن را تمیز کنید. 

تمیز کردن گازهای شیشه‌ای ساده‌تر از گازهای دیگر است. تنها کافی است یک اسکاچ یا دستمال نرم را به مایع ظرف‌شویی یا صابون آغشته کنید و بر سطح گاز بکشید. سپ‍س با یک دستمال نم‌دار، کثیفی‌های موجود بر سطح گاز را پاک کنید تا گاز شما مثل روز اول برق بیفتد.  

برای از بین بردن خراش‌های روی گاز استیل می‌توانید از پولیش آهن یا ترکیب جوش شیرین و آب استفاده کنید. 

تمیز کردن گازهای استیل کمی سخت‌تر است و به شوینده‌های مخصوصی نیاز دارد. تمیزکننده‌های مخصوص گاز در همه سوپرمارکت‌ها پیدا می‌شوند و می‌توانید با استفاده از آن‌ها گاز خود را تمیز و ضدعفونی کنید. مشعل‌های اجاق گاز که قابلمه و تابه روی آن قرار می‌گیرند، به میزان زیادی کثیف می‌شوند و کثیفی آن‌ها به سادگی تمیز نمی‌شود. برای تمیز کردن این مشعل‌ها می‌توانید آن‌ها را به مدت نیم ساعت در ظرفی حاوی آمونیاک قرار دهید و سپس آب‌کشی کنید. 

ممکن است به دلایل مختلف مانند کشیده شدن ظرف‌ها یا برخورد یک جسم تیز، خراش‌هایی روی گاز ایجاد شوند. برای از بین بردن این خراش‌ها، می‌توانید از ماده‌های مخصوص پولیش آهن استفاده کنید. البته برای گازهای مختلف پولیش‌های متفاوتی وجود دارد و باید ماده مخصوص گاز خود را در بازار پیدا کنید. به جای پولیش آهن می‌توانید از ترکیب جوش شیرین و آب هم استفاده کنید. جوش شیرین و آب را به میزانی با هم ترکیب کنید که حالت خمیری پیدا کند. این خمیر را با استفاده از یک دستمال نرم و تمیز به صورت دورانی روی خراش‌ها بکشید؛ سپس با یک دستمال دیگر آن قسمت را تمیز کنید. 

همچنین بخوانید: «راهنمای نگهداری از لوازم برقی آشپزخانه»

تمیز کردن هود آشپزخانه

هود آشپزخانه به علت اینکه بالای گاز قرار دارد، در طول روز با میزان زیادی آلودگی و چربی در تماس است و به سرعت کثیف می‌شود. تمیز کردن هود کار تقریبا سختی است زیرا کمی دور از دسترس است. گاهی‌اوقات میزان کثیفی به قدری زیاد می‌شود که سطح هود چسبنده می‌شود. برای تمیز کردن هود نمی‌توانید از اسکاچ‌های ضخیم استفاده کنید؛ زیرا روی بدنه آن خش ایجاد می‌شود. می‌توانید از محلول‌های گاز پاک‌کن برای تمیز کردن هود استفاده کنید. همچنین محلولی به نام تترا وجود دارد که برای هودهای با بدنه استیل مناسب است. جنس فیلتر هودها فلزی یا الیافی است و بهتر است هر چند وقت یک بار فیلتر الیافی هود را تعویض کنید. 

تمیز کردن آشپزخانه

تمیز کردن سینک ظرف‌شویی

سینک ظرف‌شویی یکی از آلوده‌ترین قسمت‌های هر خانه‌ است؛ زیرا همیشه محل شست‌وشوی ظروف کثیف، مرغ و ماهی خام و… است. از طرفی تمیز بودن این مکان اهمیت زیادی دارد؛ زیرا مستقیما با مواد غذایی در ارتباط است و بر سلامتی ما تاثیر زیادی دارد. به همین علت علاوه بر اینکه باید هر روز آن را تمیز کنید، باید چند روز یکبار آن را خوب ضدعفونی کنید. 

اکثر سینک‌ها از جنس استیل هستند و می‌توانید برای از بین بردن لکه‌های سیاه روی آن از جوش شیرین یا سرکه سفید استفاده کنید. بهتر است به میزان زیاد و در فواصل کوتاه از سفیدکننده‌ها و جرم‌گیرهای قوی استفاده نکنید؛ زیرا این مواد باعث کدر شدن سینک‌های استیل می‌شوند. برای از بین بردن رسوبات آب روی شیرآلات می‌توانید مخلوط جوش شیرین در آب یا سرکه را به صورت خمیر دربیاورید و روی رسوبات بگذارید تا آن‌ها را از بین ببرند؛ سپس بعد از چند دقیقه شیرآلات را آبکشی کنید. 

بیش از ۷۵ درصد اسکاچ‌ها حاوی باکری‌های بیماری‌زا هستند و این باکتری‌ها به هر سطحی که با اسکاچ در تماس باشد منتقل می‌شوند.

تحقیقات نشان می‌دهند که بیش از ۷۵ درصد اسکاچ‌ها حاوی باکری‌های بیماری‌زا هستند و این باکتری‌ها به هر سطحی که با اسکاچ در تماس باشد منتقل می‌شوند. پس بهتر است که هر روز اسکاچ خود را با آب جوش بشویید و آن را روی سطح گرمی خشک کنید تا بسیاری از میکروب‌ها و باکتری‌های آن کشته شوند. می‌توانید از اتو برای خشک کردن آن استفاده کنید. همچنین بهتر است هر چند وقت یکبار اسکاچ خود را تعویض کنید.

تمیز کردن ماشین لباسشویی

هر چند وقت یکبار طبق دستورالعملی که در دفترچه راهنمای ماشین لباسشویی ذکر شده است، محفظه مواد شوینده را خارج کنید و با مسواک و مواد شوینده آن را بشویید و آب‌کشی کنید. سپس فیلتر پایین کابین ماشین لباسشویی را با یک مسواک تمیز کنید. در این مرحله هم از دفترچه راهنما کمک بگیرید. بعد از هر بار استفاده از ماشین باید با استفاده از یک اسفنج خشک یا دستمال تمیز، آب‌های جمع شده در نوار لاستیکی دور درب را خشک کنید.

برای ضدعفونی کردن محفظه ماشین لباسشویی می‌توانید از قرص‌های ضدعفونی‌کننده یا جوش شیرین استفاده کنید. برای این کار بهتر است که دمای آب را ۶۰ درجه قرار دهید. بدنه خارجی ماشین لباسشویی را می‌توانید با استفاده از اسپری‌های پاک‌کننده‌های مخصوص سطوح مختلف و یک دستمال نرم به راحتی تمیز کنید. 

تمیز کردن آشپزخانه

تمیز کردن ماشین ظرف‌شویی

بهتر است که ماشین ظرف‌شویی خود را یک بار در ماه تمیز کنید. برای این کار ابتدا با استفاده از دفترچه راهنما، فیلتر ماشین را پیدا کنید؛ آن را خارج کنید و خوب شست‌وشو دهید. زیر قفسه‌ها و محلی که نزدیک به تخلیه آب است را تمیز کنید. می‌توانید با استفاده از سرکه سفید، رسوبات آب که روی ظروف جمع می‌شوند و آن را کدر می‌کنند از بین ببرید. برای تمیز کردن محفظه داخلی و از بین بردن بوی نامطبوع درون ماشین بهتر است به جای استفاده از مواد شوینده شیمیایی، از آبلیمو و نمک و سرکه استفاده کنید. یک فنجان سرکه و یک فنجان جوش شیرین را داخل محفظه بپاشید و دستگاه را روشن کنید. 

نتیجه‌گیری

در این مقاله راهکارهای ساده برای تمیز کردن بخش‌های مهم آشپزخانه را بررسی کردیم. در اکثر این راهکارها از مواد شوینده خانگی و طبیعی استفاده شده است. اگر وسایلی مانند هود، گاز، سینک ظرف‌شویی، ماشین ظرف‌شویی و لباسشویی را به صورت مرتب تمیز کنید، آشپزخانه شما همیشه از تمیزی برق خواهد زد. 

همچنین بخوانید: «ترفندهایی برای تمیز کردن یخچال و جلوگیری از بوی بد آن‌»